Nominatie uitgelicht: Ronald Giphart & Rob van Scheers – Kuipkoorts

RedactieNominaties

Eén van de vijf nominaties voor de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016 is Kuipkoorts van Ronald Giphart en Rob van Scheers.

DK Kuipkoorts OmslagKuipkoorts

Voor Kuipkoorts volgden twee Feyenoordfans in hart en nieren de club een kalenderjaar op de voet. De pieken, de dalen, de eindstand, de teleurstelling, de Open Dag, de hernieuwde verwachtingen, en er dan weer vol tegenaan. Om hun wel zéér gekleurde mening te toetsen, namen de auteurs iedere thuiswedstrijd een andere gast mee: van filmmaker Jean van de Velde (All Stars) tot aan columnist en Eaglesfan Özcan Akyol, en Jan Boskamp zat er sowieso altijd. En als klap op de vuurpijl mochten ze naast hun jeugdheld Willem van Hanegem zitten. Het resultaat is een levendig boek vol grappige, ontroerende, ontluisterende én hoopgevende verhalen over Feyenoord, ‘de mooiste club van het land (en ver daarbuiten)’.

Stemmen

Is Kuipkoorts van Ronald Giphart en Rob van Scheers jouw favoriete sportboek van 2015? Of heb je een ander boek in gedachten? Stem nu voor het Helden Sportboek van het Jaar! Maandagavond 25 april wordt de winnaar bekend gemaakt.